Oprosti
Ponedjeljak, 26. veljače 2018. | Broj čitanja: 1157
 
 

 Žao mi je Gospodine iz dubine srca se kajem  jer je i moj glas bio dio mase koja je vikala :"Raspni ga!" Žao mi je moj Isuse , jer sam te i ja kao Petar zatajio mnogo puta i okrenuo ti leđa. Kajem se Gospodine! Kajem se jer sam pomogao splesti trnovu krunu i servirati je vojniku da Ti je stavi oko glave. Kajem se, jer sam Ti ulio ocat u posudu kad si bio žedan i rekao vojniku da te njime napoji. Oprosti Gospodine.

 Oprosti Gospodine što sam donio čavle vojnicima da mogu  zakovati tvoje Presveto tijelo na križ. Oprosti Gospodine jer sam sumnjao u Tvoju veličinu i poslanje od Boga. Oprosti što ti nisam vjerovao da si Svemogući Božji Sin u svim mojim životnim situacijama. Sve navedeno sam učinio grijehom. I još dok nisam izrekao riječi oprosti Ti si mi oprostio. Kada sam te iznevjerio i zatajio te leđa ti okrenuo ti si me i dalje tada ljubio i iščekivao. I dok su ti trnovu krunu stavljali i pogrdno te nazivali kraljem ti si me gledao milostivo i žudio za mojim obraćenjem . I kad sam ti davao ocat da te napoje , Ti si rijeke svoje milosti spuštao na mene i napajao me.Dok sam čavle pripremao , Ti si moje ranjeno srce zacjeljivao i liječio. O Gospodine moj iskreno se kajem i tražim oprost. Slab sam i griješan. Blagoslovi me Gospodine i ozdravi.

- Luka Lasić
 Facebook  Myspace    |   E-mail  Print
Ostali članci:
»  Danas ćeš biti sa mnom u Raju
11/03/18 | Broj čitanja: 172 | Autor: Karl Rahner
»  Oprosti
26/02/18 | Broj čitanja: 1157 | Autor: Luka Lasić
» Grijesi kao kamenje
09/02/18 | Broj čitanja: 232 | Autor: bitno.net
»  Frama kao ovisnost, zatvor i opsesija
25/01/18 | Broj čitanja: 114 | Autor: Tri framašice
»Arhiva Stola riječi«
Najčitanije novosti
» Tribina za mlade - Usridu
22/03/18 | Čitanja: 1075
» Naš petak: Molitveni sastanak
17/03/18 | Čitanja: 290
» Prihvati ulogu života
20/03/18 | Čitanja: 226
Fokus
 Od 5. do 7. svibnja 2017. godine u samostanu Školskih sestara franjevki u Bijelom Polju (Mostar) paralelno su održani Nacionalni izborni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) i Nacionalna izborna skupština Franjevačke mladeži (Frame). Sudjelovali su članovi nacionalnih vijeća Frame i OFS-a, područnih vijeća, odabrani delegati, nacionalni duhovni asistent Frame, fra Antonio Šakota,  nacionalni duhovni asistent OFS-a, fra Domagoj Simić te fra Zvonimir Brusač, nacionalni duhovni asistent OFS-a u Hrvatskoj i Ana Fruk iz međunarodnog vijeća Frame. Nacionalna skupština započela je sv. Misom u petak koju je predvodio fra Domagoj Šimić. Nakon kratkih pozdrava i međusobnog upoznavanja Skupština je započela svojim aktivnim radom izvještajem područnih predsjednica, Marije Trogrlić za Framu Bosne Srebrene i Magdalene Musa za Framu Hercegovina o životu i radu Frame na područnoj razini u protekloj godini. U subotu su svoj izvještaj podnijeli nacionalna predsjednica, Anđelka Oreč,  nacionalna voditeljica formacije, Ana-Marija Knežević i nacionalni duhovni asistent, fra Antonio Šakota. Po završetku izlaganja izvještaja otvorena je rasprava Skupštine s ciljem donošenja smjernica za rad u idućoj godini. U nastavku je uslijedilo predavanje fra Antonia Šakote na temu Ljubavi. U poslijepodnevnim satima održana je izborna skupština koju je predvodila Matea Galić, nacionalna ministra OFS-a. Novo vijeće Frame Bosne i Hercegovine čine: Predsjednica: Doris Trogrlić (Frama Sarajevo) Potpredsjednica: Ana Galić (Frama Mostar) Tajnica: Klaudija Vujica (Frama Brestovsko) Blagajnica: Marija Brbor (Frama Humac) Voditeljica formacije: Ana-Marija Marijanović (Frama Mostar)              Međunarodni delegat: Nikolina Konta (Frama Tuzla)   U nedjelju nam se pridružila Andrea Odak, međunarodna koordinatorica Frame, te uz konstruktivne savjete pomogla u donošenju smjernica za rad Nacionalnog vijeća u idućoj godini. Smjernice Nacionalne skupštine su: Neka Nacionalno vijeće Frame BiH: Organizira Drugi Nacionalni susret Frame BiH 2019. godine, prije Nacionalne skupštine Frame BiH; Raspiše natječaj za logo i himnu Frame BiH koje će predstaviti na Drugom Nacionalnom susretu Frame BiH; Nastavi s organizacijom Nacionalne duhovne obnove; Razmotri i donese moguća rješenja o izmjenama Statuta Frame BiH do sljedeće Nacionalne skupštine Frame BiH; Razmotri moguće izmjene u Pravilniku Framafesta BiH; Organizira Humanitarnu akciju Frame BiH o svetkovini svetog Franje;   Neka Nacionalno povjerenstvo za formaciju Frame BiH, u suradnji s Nacionalnim vijećem Frame BiH: Nastavi s organizacijom Nacionalnog seminara za voditelje formacije; Nastavi zauzeto raditi na formaciji imajući u vidu Nacionalni priručnik za formaciju   Kapitul i skupština su završeni zajedničkim nedjeljnim misnim slavljem.  
Naša La Verna
Ovako, kad shvatiš, i ja sam čovjek. Dite, prije. Iako sam ja još mlada, doživjela sam mnogo toga. I nadam se još triput toliko doživjeti. Doživjela sam i one loše trenutke, kad ljepljivo sunce zrakama osljepljuje prolaznike, a ja trčim divlji maraton u nekom polusvijetu. A čudna mi se stvar događala. Vrijeme prolazilo, a nigdje mene. Izgubljena usred ničega. Osjećala kako me nijedno vrijeme ni mjesto nije htjelo. I pokušavala pronaći sebe vodeći nemoguću trku sa prošlosti, i gubila. Poštenski zaostavala. Dok nisam došla ovdje. Kod Boga. Znam da će ovo zvučati toliko čudno, ali tek sam ljetos upoznala Boga. Postala mu bliska. Bila sam ja ovdje i prije ljetos, ali mi ništa nije toliko moglo približiti Boga poput jednog događaja koji mi je tog ljeta preokrenuo život naglavce, i Bog je u tom trenutku odlučio istresti sve zlo iz njega, trznuti moje uspavano tijelo, slomiti tvrdoglave kosti, upaliti ugašene mišiće. Potjerati um koji već predugo spava pod smokvom u vrtu. Nešto mi je kliknulo u glavi, Njegov glas koji je rekao da mogu. I rekla sam da hoću. Hoću. Mogu. Ja sam takva. Tvrdoglavo magare. Nikad nisam odustala od cilja, iako je on u većini slučajeva nedohvatljiv. Uvik inatlija. A šta bih da nisam? Bih li sad bila ovdje? Ili bi još plesala divlji tango dok me vjetrovi gone na sve strane?