Naš četvrtak...
Medijska sekcija | Petak, 16. listopada 2015.

 
Večeras smo se kao i svakog četvrtka u 19h skupili u našoj molitvenoj dvorani. Sastanak smo započeli molitvom jer je, kao i uvijek, najbolje počet s razgovorom s našim Gospodinom. Ovaj sastanak posvetili smo emisiji koju prenosi RŠB subotom u 11h.

Podjelili su nas u tri grupe i svaka grupa je dobila po dio emisije da na temu opraštanje napiše uvod, temu ili odjavu. Tako smo odlučili pomoći novim članovima da se prilagode našem standardnom načinu rada. Svoje radove pročitali smo pred ostalim medijašima, dobili smo par korisnih informacija od fra Marija i naše voditeljice. Sastanak smo završili molitvom.

 

 

Pratite našu vjersku emisiju svake subote koju prenosi RŠB (92, 7 MHz, 93, 1 MHz ili 102, 3 MHz).

MIR VAM I DOBRO!

 

- Ines Prskalo
 Facebook  Myspace    |   E-mail  Print
Čovječe ne ljuti se
Medijska sekcija | Petak, 09. listopada 2015.

Jučer, u 19. sati, članovi Medijske sekcije okupili su se na još jednom sastanku. Kao što znate Medijska sekcija je zaslužna za vjersku emisiju Mir i dobro koje naši framaši tradicionalno održavaju na radio valovima svake subote u 11 sati.Članovi medijske sekcije marljivo rade tijekom tjedna kako mi mnogi uživali u sadržaju koji nude.

 


Kao i uvijek mnogi od nas su uranili tako da smo to vrjeme proveli u Framskoj dok su voditelji grupe pripremali sve kako bi sastanak bio edukativan i zanimljiv. Na početku, smo se zajedno pomolili i podjelili po grupama. Za razliku od prošle godine, sada imamo 4 grupe s desetak članova. Ovogodišnji voditelji grupa su: Antea Naletilić, Leon Galić, Lucija Slišković i David Sabljić. Nakon tog malo formalnijeg djela, uslijedio je i zanimljiviji dio večeri. Naši voditelji su pripremili prezentaciju koju smo dobili od Frame Mostar, te smo u zanimljiva pitanja vezana uz vjeru ali i druge elemente kršćanskog života. Za potrebe prezentacije podjelili smo se u tri grupe te je svaka grupa imala predstavnika i „pijuna.“

 


Medijska sekcija održava se svakog četvrtka u 19 sati. Do sljedećeg četvrtka, MIR VAM I DOBRO...
 

- frama.ba
 Facebook  Myspace    |   E-mail  Print
Naša Frama 45 minuta s Vama
Medijska sekcija | Srijeda, 23. rujna 2015.

U sklopu svojih aktivnosti, naša Frama ima i medijsku sekciju koja je tu od samih početaka naše Frame. Članovi medijske sekcije brinu se za uređivanje vjerske emisije ''Mir i dobro'' koja se emitira na radiopostaji Široki Brijeg, svake subote u 11h i traje 45 minuta. Svaki tjedan pripremimo po jednu zanimljivu temu koja bude na radiju te subote. Uz određenu temu, u emisiji imamo i nedjeljno evanđelje, tumačenje evanđelja, te informacije iz župe kao i okoline.


U samim početcima sekciju je vodio fra Mladen Rozić, a nakon njegovog odlaska vodili su sami framaši. Onda je jedno vrijeme medijsku preuzeo fra Nikola Rosančić s voditeljima medijske i framašima (medijašima), a trenutno medijsku sekciju vode fra Mario Ostojić i Marija Jelić.


Sastanci medijske sekcije održavaju se svakog četvrtka u 19h, koje uvijek započinjemo i završavamo molitvom. To su sastanci koje provodimo uz rad, zabavu i druženje. Imamo sastanke različitih karaktera, od kreativnih i zabavnih do onih ozbiljnih na kojima pripremamo (radimo) emisije i smišljamo ideje za naše emisije.


Članovi medijske sekcije često imaju puno posla jer rad na emisiji zahtjeva dosta vremena, truda i rada oko emisije, ali kad nešto voliš, ne bude ti teško odvojiti vremena za to.


Iako Frama ljeti ne djeluje, neke sekcije ne prestaju s radom, pa tako i naša medijska. Mi i ljeti spremamo svoje emisije u istom terminu, svake subote.


U našim emisijama ponekad gostuju svećenici, časne sestre, duhovni asistenti drugih Frama, pripadnici drugih svećeničkih redova, ''bivši framaši'' i drugi ljudi koji nam na radiju svjedoče svoja iskustva, bilo da je riječ o duhovnom pozivu ili nekim drugim temama.


Poseban dan za medijsku sekciju je zasigurno naša tradicionalna emisija na Badnjak koja je kruna cjelogodišnjeg rada naše sekcije. Program traje tri puna sata, od 17 do 20h. Svaki član medijske sekcije sudjeluje u toj emisiji, bilo čitanjem, pripremanjem tekstova ili slično. Ta emisija nama medijašima znači puno i svaki član medijske sekcije željno iščekuje svaki Badnjak, jer je upravo ta emisija nešto najposebnije za svakog od nas, a na taj način mnogim obiteljima iz naše župe približavamo Isusovo rođenje. U toj emisiji se prisjećamo kako se Božić nekada slavio, a kako danas…čitamo mnoge poučne priče, pjesme, a imamo i javljanja uživo, nagradne igre i još mnogo toga.


Osnovni cilj i zadaća ove sekcije je truditi se dati svoje svjedočanstvo vjere u Isusa Krista po primjeru našeg serafskog oca, sv. Franje, a i prigoda da ljudima ponudimo poruku Evanđelja.


Zahvaljujemo Bogu i svetom Franji na našoj emisiji i drago nam je što imamo tu mogućnost da i preko radija pridonosimo širenju Radosne vijesti, Evanđelja…
Ali zahvaljujemo se svima koji slušaju našu emisiju, i podržavaju naš rad. Također, zahvaljujemo se i osoblju radio-postaje Široki Brijeg.


Čujemo se svake subote u 11 sati na valovima Radija Široki Brijeg. MIR VAM I DOBRO!!! :)

- Medijska sekcija
 Facebook  Myspace    |   E-mail  Print
Vjerska emisija Mir i Dobro
Medijska sekcija | Subota, 18. veljače 2012.

Medijska sekcija vam predstavljaa ...
Stranicu vaše omiljene framaške emisije „Mir i Dobro“!


O čemu se radi? Naime, naši vrijedni članovi su došli do ideje da uključe sve framaše, širokobriješku mladež, roditelje, ili najbolje rečeno-sve slušatelje u pripremu naše emisije. Predstavljamo vam našu stranicu na popularnoj društvenoj mreži, facebooku

 

Tu ćete moći komentirati naš rad, prenijeti svoje pozdrave, dati vlastite prijedloge ili pak želje za nadolazeće emisije. Mi ćemo se truditi redovno pratiti vaše objave i na taj način također biti uz vas.


Kliknite na link (naveden u tekstu) i pogledajte o čemu se radi!
Veeliki pozdrav od medijaša , Mir vam i Dobro !!!

- Medijska sekcija
 Facebook  Myspace    |   E-mail  Print
Medijska sekcija - još uvijek s vama svake subote
Medijska sekcija | Subota, 04. lipnja 2011.

Jučer, u četvrtak, u 19 h medijska sekcija imala je zadnji službeni sastanak u ovoj godini. Naime, kako se bliži kraj školske godine i ljeto, odlučili smo da ovaj četvrtak bude malo drugačiji. I bio je! :) Bakamuša, hrana, slatkiši, gitare, ''To mi radi'' :)…sve što je potrebno za dobru atmosferu. :) Nije nedostajalo ni odbojke, nogometa, badmintona… Brat Oganj također je bio s nama i grijao nas.

 

 

 

 

Naravno, medijska sekcija i preko ljeta nastavlja raditi punom parom! :) U iduća tri mjeseca moći ćete nas, kao i obično, slušati subotom u 11 h na valovima radio postaje Široki Brijeg. Potrudit ćemo se tih 45 minuta ispuniti s raznim temama za mlade, intervjuima i duhovnim pjesmama. Bit će tu i javljanja uživo i raznoraznih nagrada i putovanja.... Zahvalni smo dragom Bogu i sv. Franji na našoj vjerskoj emisiji i drago nam je što imamo priliku prenijeti radosnu vijest našim sugrađanima i s njima razgovarati o našim temama. Nadamo se da ćete biti ugodno iznenađeni našim radom i da vas nećemo razočarati! :)

- Matea Crnjac
 Facebook  Myspace    |   E-mail  Print
Ostali članci:
Medijska sekcija
» Sekcija koja je i ljeti aktivna
21/08/10 | Autor: Medijaši :)
Medijska sekcija
» Medijska sekcija
10/04/10 | Autor: Mladen Mandić
»Arhiva«