"Žedan sam" - sekcija koja malim djelima uveseljava velika srca
Žedan sam | Subota, 07. siječnja 2017.

Sekcija „Žedan sam“ jedna je od posebnijih sekcija u našoj Frami što se da uočiti i iz samog naziva. Naime, ova sekcija se, za razliku od ostalih, ne sastaje u prostorijama Frame i samostana, nego u Domu „Marija-naša nada“ koji skrbi za djecu s poteškoćama u tjelesnom i psihičkom razvoju.

 

S Domom imamo odličnu suradnju koja traje već desetak godina, koliko postoji ova sekcija, stoga se ovim putem, u ime članova sekcije, zahvaljujem štićenicima i osoblju Doma na pristupačnosti. U članstvu sekcije je 16 framašica koje pohađaju treći ili četvrti razred srednje škole.

 

U Domu imamo status volontera u jednoj od njihovih radionica gdje izrađujemo pozivnice, zahvalnice i različite ukrase za njihove potrebe i družimo se s djecom koja pohađaju Dom, što je nama uvijek bio draži dio.

 

 


Mogla bih slobodno reći da sekcija „Žedan sam“ predstavlja ono što je bit našeg framaškog djelovanja. Naime, zadaća nas framaša je svjedočiti Evanđelje drugim ljudima što kroz ovu sekciju i činimo. Rekla bih da je ova sekcija poseban dar od Boga za našu Framu. Jedan odlazak na sekciju uljepša svaki dan ma kako on težak bio i u trenutku se zaljubite u tu djecu i zavolite ih na neki poseban način. Svi koji poznaju jedno takvo dijete će se vjerojatno složiti sa mnom da su ta dječica poseban dar našem društvu.

 

Od njih možete naučiti više nego što ste ikada mogli pomisliti. Ponajprije naučite zahvaljivati Bogu na svemu što vam je darovao. Kada vidite kako su ta djeca sretna, usprkos svim poteškoćama s kojima se svakodnevno suočavaju, počinjete shvaćati koliko su vaše brige i problemi maleni i kako nemate potrebe „razbijati“ glavu kojekakvim glupostima, a vaša jedina potreba postaje zahvaljivati Bogu. Zaista je predivan osjećaj kada možeš pomoći jednom takvom biću svojim malim doprinosom, a ono ti uzvrati osmijehom, zagrli te ili ti rekne da te puno voli. Pa ima li veće plaće na ovom svijetu?!

 

 

Tada tvoj život postaje ispunjeniji, nego što je ikada prije bio, a njihova jedina želja je da budu prihvaćeni od društva u kojem žive što je nažalost rijedak slučaj zbog primitivnosti društva čiji smo dio. Njima puno znači kad ih netko posjeti i pomogne im nekim neznatnim doprinosom stoga čuvajte i volite ove najmanje jer oni nisu nikakav križ ni svojim roditeljima kao ni društvu. Ti anđeli su zapravo dragulj društva u kojem živimo jer takvu čistoću i neiskvarenost nećete naći ni na jednom drugom mjestu. Ova sekcija možda u prvu ruku postoji da bi se njima pomoglo, ali naša plaća za ovo što radimo je stostruka. Koliko god oni naučili od nas, to se nikada neće moći mjeriti s onim što mi naučimo od njih.

 

Što se tiče rada sekcije kroz proteklo polugodište, sekcija je početkom rujna, nakon odlaska bivše voditeljice Ive u samostan, dobila novu voditeljicu, a to je moja malenkost. Potkraj rujna smo službeno počeli s radom nakon što smo održali zajednički sastanak na kojem smo upisali nove članove. Od tada smo svako dva tjedna svim radnim danima odlazili volontirati u Dom sve do 16. prosinca kada je sekcija službeno završila s radom za prvo polugodište.

 

Sekcija „Žedan sam“ otvorena je za upis novih članova kroz cijelu godinu stoga pozivam framaše trećih i četvrtih razreda da se odvaže na ovaj korak i uvjerena sam da neće požaliti.

 

Na kraju što drugo reći, nego: "Bože, hvala Ti na daru Frame, na daru ove, za mene, najdivnije sekcije na svijetu. Hvala Ti na našim anđelima iz Doma. Hvala Ti što si baš meni dao ovakvu priliku."
 

- Martina Čuljak
 Facebook  Myspace    |   E-mail  Print
Ostali članci:
» Proslavite dakle Boga u tijelu svome
11/06/19 | Autor: Ante Naletilić
Glazbena sekcija
» "Oni koji se uvijek grle"
05/03/19 | Autor: Iva Čović
Dramska sekcija
» Naši talentirani glumci
17/05/18 | Autor: Jasna Duranović
Likovna sekcija
» Vrijedne ruke naših likovnjaka
22/03/18 | Autor: Iva Marušić
Molitvena sekcija
» Ti daješ svjetlo mome putu
15/02/18 | Autor: Filip Šantić
Žedan sam
» "Žedan sam" - sekcija koja malim djelima uveseljava velika srca
07/01/17 | Autor: Martina Čuljak
Likovna sekcija
» Adventski vijenci naših likovnjaka
20/11/15 | Autor: Gabrijela Rajič
Medijska sekcija
» Naš četvrtak...
16/10/15 | Autor: Ines Prskalo
Medijska sekcija
» Čovječe ne ljuti se
09/10/15 | Autor: frama.ba
Medijska sekcija
» Naša Frama 45 minuta s Vama
23/09/15 | Autor: Medijska sekcija
Molitvena sekcija
» Svakog utorka u 19 sati
24/09/14 | Autor: Ante Pavković
Žedan sam
» Udruga „MARIJA NAŠA NADA“ proslavila deset godina rada
20/09/14 | Autor: Kristina Šušak
Žedan sam
» Sekcija "Žedan sam"
17/09/14 | Autor: Kristina Šušak
Čitačka sekcija
» Navjestitelji Božje Riječi
10/06/14 | Autor: Magdalena Šaravanja
Žedan sam
» Predbožićno vrijeme u sekciji 'Žedan sam'
07/01/13 | Autor: Ana Pušić
»Arhiva«