Naša Frama 45 minuta s Vama
Medijska sekcija | Srijeda, 23. rujna 2015.

U sklopu svojih aktivnosti, naša Frama ima i medijsku sekciju koja je tu od samih početaka naše Frame. Članovi medijske sekcije brinu se za uređivanje vjerske emisije ''Mir i dobro'' koja se emitira na radiopostaji Široki Brijeg, svake subote u 11h i traje 45 minuta. Svaki tjedan pripremimo po jednu zanimljivu temu koja bude na radiju te subote. Uz određenu temu, u emisiji imamo i nedjeljno evanđelje, tumačenje evanđelja, te informacije iz župe kao i okoline.


U samim početcima sekciju je vodio fra Mladen Rozić, a nakon njegovog odlaska vodili su sami framaši. Onda je jedno vrijeme medijsku preuzeo fra Nikola Rosančić s voditeljima medijske i framašima (medijašima), a trenutno medijsku sekciju vode fra Mario Ostojić i Marija Jelić.


Sastanci medijske sekcije održavaju se svakog četvrtka u 19h, koje uvijek započinjemo i završavamo molitvom. To su sastanci koje provodimo uz rad, zabavu i druženje. Imamo sastanke različitih karaktera, od kreativnih i zabavnih do onih ozbiljnih na kojima pripremamo (radimo) emisije i smišljamo ideje za naše emisije.


Članovi medijske sekcije često imaju puno posla jer rad na emisiji zahtjeva dosta vremena, truda i rada oko emisije, ali kad nešto voliš, ne bude ti teško odvojiti vremena za to.


Iako Frama ljeti ne djeluje, neke sekcije ne prestaju s radom, pa tako i naša medijska. Mi i ljeti spremamo svoje emisije u istom terminu, svake subote.


U našim emisijama ponekad gostuju svećenici, časne sestre, duhovni asistenti drugih Frama, pripadnici drugih svećeničkih redova, ''bivši framaši'' i drugi ljudi koji nam na radiju svjedoče svoja iskustva, bilo da je riječ o duhovnom pozivu ili nekim drugim temama.


Poseban dan za medijsku sekciju je zasigurno naša tradicionalna emisija na Badnjak koja je kruna cjelogodišnjeg rada naše sekcije. Program traje tri puna sata, od 17 do 20h. Svaki član medijske sekcije sudjeluje u toj emisiji, bilo čitanjem, pripremanjem tekstova ili slično. Ta emisija nama medijašima znači puno i svaki član medijske sekcije željno iščekuje svaki Badnjak, jer je upravo ta emisija nešto najposebnije za svakog od nas, a na taj način mnogim obiteljima iz naše župe približavamo Isusovo rođenje. U toj emisiji se prisjećamo kako se Božić nekada slavio, a kako danas…čitamo mnoge poučne priče, pjesme, a imamo i javljanja uživo, nagradne igre i još mnogo toga.


Osnovni cilj i zadaća ove sekcije je truditi se dati svoje svjedočanstvo vjere u Isusa Krista po primjeru našeg serafskog oca, sv. Franje, a i prigoda da ljudima ponudimo poruku Evanđelja.


Zahvaljujemo Bogu i svetom Franji na našoj emisiji i drago nam je što imamo tu mogućnost da i preko radija pridonosimo širenju Radosne vijesti, Evanđelja…
Ali zahvaljujemo se svima koji slušaju našu emisiju, i podržavaju naš rad. Također, zahvaljujemo se i osoblju radio-postaje Široki Brijeg.


Čujemo se svake subote u 11 sati na valovima Radija Široki Brijeg. MIR VAM I DOBRO!!! :)

- Medijska sekcija
 Facebook  Myspace    |   E-mail  Print
Ostali članci:
» Proslavite dakle Boga u tijelu svome
11/06/19 | Autor: Ante Naletilić
Glazbena sekcija
» "Oni koji se uvijek grle"
05/03/19 | Autor: Iva Čović
Dramska sekcija
» Naši talentirani glumci
17/05/18 | Autor: Jasna Duranović
Likovna sekcija
» Vrijedne ruke naših likovnjaka
22/03/18 | Autor: Iva Marušić
Molitvena sekcija
» Ti daješ svjetlo mome putu
15/02/18 | Autor: Filip Šantić
Žedan sam
» "Žedan sam" - sekcija koja malim djelima uveseljava velika srca
07/01/17 | Autor: Martina Čuljak
Likovna sekcija
» Adventski vijenci naših likovnjaka
20/11/15 | Autor: Gabrijela Rajič
Medijska sekcija
» Naš četvrtak...
16/10/15 | Autor: Ines Prskalo
Medijska sekcija
» Čovječe ne ljuti se
09/10/15 | Autor: frama.ba
Medijska sekcija
» Naša Frama 45 minuta s Vama
23/09/15 | Autor: Medijska sekcija
Molitvena sekcija
» Svakog utorka u 19 sati
24/09/14 | Autor: Ante Pavković
Žedan sam
» Udruga „MARIJA NAŠA NADA“ proslavila deset godina rada
20/09/14 | Autor: Kristina Šušak
Žedan sam
» Sekcija "Žedan sam"
17/09/14 | Autor: Kristina Šušak
Čitačka sekcija
» Navjestitelji Božje Riječi
10/06/14 | Autor: Magdalena Šaravanja
Žedan sam
» Predbožićno vrijeme u sekciji 'Žedan sam'
07/01/13 | Autor: Ana Pušić
»Arhiva«